Eszközkölcsönző

E3E2E1

Kedves Szülők és Tagok!

A járványügyi készenlét ideje alatt – mindannyiunk egészségének védelme érdekében –  az eszközkölcsönzési szolgáltatást átmenetileg kizárólag a PRIZMA EGYMI dolgozói vehetik igénybe. Megkérem kedves külsős tagjainkat, hogy a kölcsönzött eszközöket az alábbi időpontok valamelyikén legyenek szívesek leadni: szept. 17. 16-17 óra, szept. 28. 16-17 óra között. Kérem a kézfertőtlenítő és a maszk használatát!
Amint a járványhelyzet ezt a jövőben lehetővé teszi, természetesen újra várjuk majd szeretettel külsős tagjainkat is az eszközkölcsönzőben!

Kedves Kollégák!

Kérem, hogy a könyvtárban a hagyományos válogatás helyett a kívánt dokumentumokat mindenki a könyvtárostól kérje! Az eszközkölcsönzőben visszahozatal esetén kérem a kihelyezett fertőtlenítő használatát az eszközök megtisztítása céljából! Az eszközkölcsönzőt és a könyvtárat mindenki csak saját felelősségére használhatja.

Intézményünkben évek óta működik az ingyenesen igénybe vehető eszközkölcsönző. Az eszközkölcsönző működésének célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztéséhez szükséges eszközök széles körű kínálatát biztosítsuk.

E kerületi szintű szolgáltatás nem pusztán a Prizma Általános Iskola és Óvoda, EGYMI tanárainak, pedagógiai asszisztenseinek és utazó gyógypedagógusainak nyújt segítséget a szakmai munkához, hanem a XIII. kerület pedagógusainak és SNI gyermeket nevelő szüleinek egyaránt biztosítja a megfelelő eszközöket, játékokat és szakirodalmat a tanulók lehető legoptimálisabb fejlődéséhez.

Több ezer eszköz/játék, és közel 800 kötetből álló szakirodalom-állomány várja a szakmai munkához, valamint az otthoni fejlesztéshez segítséget kérő tagjainkat.

A XIII. kerületből érkező külsős tagjainkon, és utazó pedagógusainkon keresztül több száz gyermek részesülhet rendszeresen és ingyenesen az amúgy meglehetősen magas piaci értékű fejlesztőeszközök használatában.

Szolgáltatásaink:

  • eszközkölcsönzés biztosítása szülők és szakemberek számára
  • fejlesztéshez szükséges eszközök, játékok kölcsönzése
  • több mint 2000 fejlesztő játékból álló kínálat
  • szakkönyvek kölcsönzése
  • eszközök használatának, alkalmazásának bemutatása
  • tematikus eszköz- és játékbemutatók tartása (igény esetén)
  • foglalkozások tartása tanulóinknak

E5E4

A szolgáltatás célcsoportja és az igénybevétel feltételei

  • A sajátos nevelési igényű gyermeket, tanulót nevelő szülők, a XIII. kerület közoktatási intézményeiben dolgozó óvodapedagógusok, pedagógusok, fejlesztést végző szakemberek és közvetetten a sajátos nevelési igényű gyermek.
  • A szolgáltatást igénybe veheti az EGYMI ellátási körzetében integráltan és elkülönítetten nevelt sajátos nevelési igényű gyermekkel foglalkozó pedagógus, gyógypedagógus, egyéb szakember és a gyermek szülei. Az eszközkölcsönzési szolgáltatás igényléséhez a könyvtár tagjának kell lenni.
  • A kölcsönzési idő egy hónap, mely egy alkalommal hosszabbítható.

Az eszközkölcsönző nyitvatartása:

Eszközkölcsönző_nyitvatartás

 

Kedves Kollégák és Szülők!

A digitális munkarend ideje alatt továbbra is elérhető vagyok a schultz.adrienn@gmail.com e-mail címen. (A könyvtárból és az eszközkölcsönzőből korábban kikölcsönzött dokumentumok, eszközök automatikusan hosszabbításra kerülnek az újranyitásig.)

Hasznos linkek:

https://mek.oszk.hu/

https://pim.hu/hu/dia

https://www.szaktars.hu/

https://adtplus.arcanum.hu/hu/

www.tankönyvkatalogus.hu

http://www.okosdoboz.hu/

https://www.mupa.hu/media/video

https://www.youtube.com/channel/UCJGlQpU9o7JXn-e3_jemTow

Reklámfilm

Letölthető szórólap

Az eszközkölcsönzési szolgáltatás bemutatása – Prezentáció

Ajánló bibliográfia – Eszközkölcsönző

Ajánló bibliográfia  – Könyvtár

 

Elérhetőségek

Prizma Általános Iskola és Óvoda, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

1134 Budapest, Váci út 57., fsz. 7-es terem

Tel./Fax: +36 1 3408 980

E-mail: schultz.adrienn@gmail.com

Sok szeretettel és folyamatosan bővülő, színes eszközkészlettel várunk minden kedves érdeklődőt!