Pénz7

Gyűjts fabatkákat! Vásárolj élményeket! Avagy Pénz7 a Prizmában

Az idén is bekapcsolódtunk a 2018. március 5-9. között országosan megrendezésre kerülő Pénz7 programjába. Iskolánk tanulásban akadályozottak tagozatán tanuló 2-8. évfolyamos tanulói vettek részt a programban.

A témahét során a gyerekeknek lehetőségük volt jó magaviseletükért, jól végzett munkájukért, a közösségért, társaikért tett erőfeszítéseikért fabatkákat szerezniük. Az egyénileg szerzett, de osztály szinten egy közös perselyben gyűjtött fabatkákért a hét végén az osztály közös döntése alapján élményeket lehetett vásárolni.

A tanulók a hét során szorgosan gyűjtötték fabatkáikat. A fabatkákkal való gazdálkodás, a címletek, értékek jobb megértésének elősegítése céljából a hét folyamán egy Pénzváltó is működött. Fabatkákhoz leginkább csak kitartó kemény munkával juthattak a gyerekek, de olykor, mint a valóéletben is, szerencséjük is lehetett. A pénzváltóban 3 fabatkáért lottószelvényt vehettek, mellyel esélyük nyílt egy kis plusz bevételre.

A fabatkás keretjátékon túl mindennap valamilyen pénzzel, takarékoskodással gazdálkodással kapcsolatos foglalkozásokon vettek részt. Sokféle tevékenységen keresztül ismerkedhettek meg ezekkel a fogalmakkal, pénzhasználattal kapcsolatos videókat néztek, online kvíz feladatokat oldottak meg, plakátokat készítettek, amelyekből kiállítást rendeztünk.

Ez a hét nálunk valóban Pénz7 volt. Ahol a kisebbek a forinttal ismerkedtek, megtanulták, milyen bevételeik és kiadásaik lehetnek egy családnak. A nagyobbak a bankszámlanyitás, bankkártya használat feltételeiről szereztek új ismereteket. A legnagyobbak kitekintettek a nagyvilágba, és külföldi országok bankjegyeiről kutattak az interneten.

A témahetet egy pénzes vetélkedővel és a fabatkák elköltésével zártuk. A záróeseményen került sor a nyertes lottószámok kihúzására és az élmény kuponok megvásárlására. A gyerekek természetesen rögtön egy új projektbe kezdtek bele és a beváltásukat kezdték tervezgetni.

vissza a kezdőoldalra