„A Sztorikocka, történetmesélős családi partijáték nagyobb társaságoknak is. A játékosok a kidobott szimbólumokat történetbe fűzik, kötöttségek nélkül: mesélhetnek felváltva, külön-külön saját sztorit- vagy akár közösen, folytatva egymás gondolatait.”

Sztorikocka társasjáték | Gémklub – Társasjáték webáruház és bolt (gemklub.hu)

 

„A Szócsapdák kiváló szóasszociációs családi partijáték nagyobb társaságoknak is. Két csapat igyekszik szavakat megfejteni, hogy tovább haladhasson a kazamatában, és elsőként szerezze meg a kincset.A „beszélő” úgy próbálja elmagyarázni a csapatának az épp kitalálandó szót, hogy nem ismeri az ellenfél által leírt csapdaszavakat, amiket tilos kimondania…A szókincset és a kreativitást fejlesztő társasjáték.”

Szócsapdák társasjáték | Gémklub – Társasjáték webáruház és bolt (gemklub.hu)

 

„A játékban 84 hatalmas, teljesen különböző kártyát találunk, melyek mindegyike részletgazdag, és egy elvarázsolt világ egy szeletét mutatja meg nekünk. Minden kártyán annyi elrejtett apróság van, hogy valószínűleg még a sokadik játék során is találunk újdonságot rajtuk. És épp ez az egyik lényeg. A játék során ugyanis minden körben kijelölünk egy mesélőt, aki a nála lévő hat kártya egyikét kiválasztja, és mond vagy tesz valamit, ami valamilyen formában kapcsolódik ehhez a képhez…Ezután minden más játékos is választ egyet a kezében tartott kártyák közül, amiről úgy gondolja, hogy valamilyen módon kapcsolódik a mesélő meghatározásához. Mindenki a választott kártyáját beteszi középre, anélkül hogy megmutatná a többieknek. A kártyákat meg kell keverni, és utána felfordítani őket. Ezután a mesélőn kívül mindenki szavaz, hogy melyik volt az eredeti kártya, melyik indult a mesélőtől.”

Dixit társasjáték magyar kiadás Asmodee – Társasjátékok inte (tarsasjatekrendeles.hu)

 

„108 kőből álló, 6 szín és 6 forma minden kombinációját tartalmazó szettből kell építenünk sorozatokat a már lerakott kövekhez színben vagy formában csatlakozva, minél több pontot szerezve. De figyelj! A többieknek ne teremts lehetőséget, mert egyből lecsapnak rá! Sorozatokat építhetünk azonos színekből vagy azonos formákból, a lepakolt sorok minden kapcsolódó eleméért pontot kapunk. Egy Qwirkle 6 azonos színből vagy formából álló sorozat, ha ilyet sikerül összeraknunk, bónuszpontokat szerezhetünk. Vigyázz nagyon, mert egy ötös sorozatból könnyen Qwirkle-t csinálhat valamelyik ellenfeled!”

Qwirkle társasjáték – Színek, formák, kombinációk játéka Sch (tarsasjatekrendeles.hu)

 

”A Speed Cups egy gyorsaságot, jó memóriát és pontos megfigyelést igénylő, pörgős társasjáték!

Magunkhoz veszünk 5 színes poharat. Felfordítunk egy feladatkártyát, a kártya meghatározza, hogyan kell a poharakat egymás mellé, vagy éppen egymásra tennünk, és persze figyeljünk a színekre is, majd mindenki megpróbálja olyan gyorsan megoldani a feladatot, amilyen gyorsan csak tudja.”

Speed Cups – Gyors poharak társasjáték Piatnik – Társasjáték (tarsasjatekrendeles.hu)

 

„Tökéletes agytorna és szórakozás, egy vagy akár több játékos részére is! A BrainBox – Magyarország társasjátékának lényege, hogy 10 másodperc alatt minél több részletet megfigyelj a kihúzott kártyán látható Magyarországhoz kapcsolódó fogalmakról/tárgyakról. Ezután dobókockával kell dobni, és a kockán szereplő mintának megfelelő kérdésre kell helyesen válaszolni. A homokóra méri az időt, a kártyán ellenőrizhető a válasz. Ne feledd, hogy a kérdésekre minden válasz megtalálható a kártya képes felén, tehát alaposan nézd meg! „

Brainbox – Magyarország társasjáték – Társasjátékok internet (tarsasjatekrendeles.hu)

 

”Ennek a gyönyörűen elkészített 3 dimenziós kirakónak a célja, hogy a külön toronyba zárt lovag és a hercegnő megtalálják az egymáshoz vezető utat. Ehhez tornáztatni kell az agyadat és a feladványok megoldásával fel kell építeni a két torony közötti falakat és lépcsőket. A játék egyedül is játszható…”

Camelot Junior logikai társasjáték Smart Games – Társasjáték (tarsasjatekrendeles.hu)

 

„A Villámválasz társasjáték lényege, a játéktáblán az ABC betűit találjátok körben, és a választott témában kell szavakat mondani, egymás után. A szavak kezdőbetűit le kell nyomni, egyre fogy az idő, és a betűk is. Akinél megszólal a csengő, és nem tudott szót mondani, az kiesik a játékból. A Villámválasz társasjáték serkenti a gondolkodást és fejleszti a szókincset is!” REGIO Játék | Villámválasz társasjáték (regiojatek.hu)

„LÜK játékok, LÜK gyakorló füzetek, képességfejlesztő játékok, Mini LÜK, Bambino LÜK, Pocket LÜK. „-  különböző életkoroknak megfelelő témákban, fejlesztési területekhez kapcsolódóan, osztályfoknak megfelelően mindenki megtalálhatja a számára megfelelő táblát és füzetet. Érdekes és szórakoztató képességfejlesztő játékok.

https://www.okosjatek.hu/webaruhaz/luk_jatekok/luk

 

„A Tick Tack Bumm egy villámgyors szójáték az egész család számára. A játékosok feladata, hogy minél gyorsabban kitaláljanak szavakat a felhúzott kártyán lévő szótöredékből, mielőtt a bomba felrobban. A reflex és gyorsaság egyaránt nagy szerepet játszik benne. A győztes a legkevesebb kártyával rendelkező játékos.”

https://www.okosjatek.hu/tik_tak_bumm_267

 

„A Tantrix már 6 éves kortól játszható, kicsiknek és nagyoknak kihívást jelent a különböző nehézségi szinteken való játék…Egy izgalmas logikai játék az egész család számára, melyben igényes, látványos hatszögletű lapkákkal kell eljutnunk a győzelemhez. A játék érdekessége, hogy számos játékvariációt magában hordoz. „

TANTRIX Játékkészlet (56 lapka) – Játékfarm fejlesztő játékok webáruház (jatekfarm.hu)

 

„A Loony Quest (Firkaland) társasjátékban minden játékos egy bajnokot alakít, aki megpróbálja Árkádia világát bejárva a lehető legtöbb tapasztalati pontot összegyűjteni. Minden egyes világ (a hetediket kivéve) hat játékszintből áll, és minden világ utolsó szintjén egy félelmetes főellenfél vár a játékosokra. A játékosoknak minden szinten szűkre szabott időkeretek között kell küldetéseket megoldaniuk azzal, hogy a kihívásnak megfelelően felrajzolnak valamit a saját táblájukra. Amint a rendelkezésre álló idő lejár, a játékosok egyesével felteszik táblájukat a szintet ábrázoló játéktáblára, hogy megállapítsák, érvényes-e a rajzuk. „

Loony Quest társasjáték – Társasnavigátor Webáruház és Kölcsönző (tarsasnavigator.hu)