1„A Sztorikocka, történetmesélős családi partijáték nagyobb társaságoknak is. A játékosok a kidobott szimbólumokat történetbe fűzik, kötöttségek nélkül: mesélhetnek felváltva, külön-külön saját sztorit- vagy akár közösen, folytatva egymás gondolatait.”

Sztorikocka társasjáték | Gémklub – Társasjáték webáruház és bolt (gemklub.hu)

2A Szócsapdák kiváló szóasszociációs családi partijáték nagyobb társaságoknak is. Két csapat igyekszik szavakat megfejteni, hogy tovább haladhasson a kazamatában, és elsőként szerezze meg a kincset.A „beszélő” úgy próbálja elmagyarázni a csapatának az épp kitalálandó szót, hogy nem ismeri az ellenfél által leírt csapdaszavakat, amiket tilos kimondania…A szókincset és a kreativitást fejlesztő társasjáték.”

Szócsapdák társasjáték | Gémklub – Társasjáték webáruház és bolt (gemklub.hu)

3A játékban 84 hatalmas, teljesen különböző kártyát találunk, melyek mindegyike részletgazdag, és egy elvarázsolt világ egy szeletét mutatja meg nekünk. Minden kártyán annyi elrejtett apróság van, hogy valószínűleg még a sokadik játék során is találunk újdonságot rajtuk. És épp ez az egyik lényeg. A játék során ugyanis minden körben kijelölünk egy mesélőt, aki a nála lévő hat kártya egyikét kiválasztja, és mond vagy tesz valamit, ami valamilyen formában kapcsolódik ehhez a képhez…Ezután minden más játékos is választ egyet a kezében tartott kártyák közül, amiről úgy gondolja, hogy valamilyen módon kapcsolódik a mesélő meghatározásához. Mindenki a választott kártyáját beteszi középre, anélkül hogy megmutatná a többieknek. A kártyákat meg kell keverni, és utána felfordítani őket. Ezután a mesélőn kívül mindenki szavaz, hogy melyik volt az eredeti kártya, melyik indult a mesélőtől.”

Dixit társasjáték magyar kiadás Asmodee – Társasjátékok inte (tarsasjatekrendeles.hu)

 

22„108 kőből álló, 6 szín és 6 forma minden kombinációját tartalmazó szettből kell építenünk sorozatokat a már lerakott kövekhez színben vagy formában csatlakozva, minél több pontot szerezve. De figyelj! A többieknek ne teremts lehetőséget, mert egyből lecsapnak rá! Sorozatokat építhetünk azonos színekből vagy azonos formákból, a lepakolt sorok minden kapcsolódó eleméért pontot kapunk. Egy Qwirkle 6 azonos színből vagy formából álló sorozat, ha ilyet sikerül összeraknunk, bónuszpontokat szerezhetünk. Vigyázz nagyon, mert egy ötös sorozatból könnyen Qwirkle-t csinálhat valamelyik ellenfeled!”

Qwirkle társasjáték – Színek, formák, kombinációk játéka Sch (tarsasjatekrendeles.hu)

23”A Speed Cups egy gyorsaságot, jó memóriát és pontos megfigyelést igénylő, pörgős társasjáték! Magunkhoz veszünk 5 színes poharat. Felfordítunk egy feladatkártyát, a kártya meghatározza, hogyan kell a poharakat egymás mellé, vagy éppen egymásra tennünk, és persze figyeljünk a színekre is, majd mindenki megpróbálja olyan gyorsan megoldani a feladatot, amilyen gyorsan csak tudja.”

Speed Cups – Gyors poharak társasjáték Piatnik – Társasjáték (tarsasjatekrendeles.hu)

 

6„Tökéletes agytorna és szórakozás, egy vagy akár több játékos részére is! A BrainBox – Magyarország társasjátékának lényege, hogy 10 másodperc alatt minél több részletet megfigyelj a kihúzott kártyán látható Magyarországhoz kapcsolódó fogalmakról/tárgyakról. Ezután dobókockával kell dobni, és a kockán szereplő mintának megfelelő kérdésre kell helyesen válaszolni. A homokóra méri az időt, a kártyán ellenőrizhető a válasz. Ne feledd, hogy a kérdésekre minden válasz megtalálható a kártya képes felén, tehát alaposan nézd meg! „

Brainbox – Magyarország társasjáték – Társasjátékok internet (tarsasjatekrendeles.hu)

 

24”Ennek a gyönyörűen elkészített 3 dimenziós kirakónak a célja, hogy a külön toronyba zárt lovag és a hercegnő megtalálják az egymáshoz vezető utat. Ehhez tornáztatni kell az agyadat és a feladványok megoldásával fel kell építeni a két torony közötti falakat és lépcsőket. A játék egyedül is játszható…”

Camelot Junior logikai társasjáték Smart Games – Társasjáték (tarsasjatekrendeles.hu)

 

25„A Rush Hour junior egyszemélyes készségfejlesztő játék 5 éves kortól, melyben az a cél, hogy a rózsaszín fagyis kocsi minél hamarabb kijusson csúcsforgalomból. A dobozban a sok-sok autó és tábla mellett 40 különböző nehézségi szintű kártya lapul. A gyermek választ egy lapot és behelyezi az autókat az ábra alapján, majd tologatással próbálja meg kijuttatni a kis résen a fagyis autót. Játékosan fejleszti a logikai készséget.”

Rush Hour Junior (okosjatek.hu)

9„A Villámválasz társasjáték lényege, a játéktáblán az ABC betűit találjátok körben, és a választott témában kell szavakat mondani, egymás után. A szavak kezdőbetűit le kell nyomni, egyre fogy az idő, és a betűk is. Akinél megszólal a csengő, és nem tudott szót mondani, az kiesik a játékból. A Villámválasz társasjáték serkenti a gondolkodást és fejleszti a szókincset is!”

REGIO Játék | Villámválasz társasjáték (regiojatek.hu)

 

10Sorold fel 5 másodperc alatt, amit a húzott lapon látsz! Próbálj meg felsorolni 3 piros színű dolgot, 3 kutyafajtát vagy 3 filmhőst… ugye, hogy nem is olyan egyszerű, ha sürget az idő? A gyorsasági társasjátékot kétféle nehézségi szinten lehet játszani, hogy a kisebbek számára is élvezhető legyen a játék. 8 éves kor felett, 2-6 játékos számára ajánlott.”

5 másodperc 3 válasz – Családi társasjáték (reflexshop.hu)

 

11„Kiválóan fejleszti a képleíró készséget – ráadásul mindezt felejthetetlen móka közben! A csapat tagjai úgy írják körül a szavakat és a képeket, hogy közben nem nevezik meg a megfejtendő szót. A Junior Alias 300 darab képes kártyát tartalmaz és 6 bábut.”

https://betubazar.hu/Junior-Alias-tarsasjatek

 

29„Csoportosíts!- lottójáték – Csak az utazhat a buszon, aki megfelel a busz oldalán feltüntetett tulajdonságnak, sapkát hord, fagyit eszik…

Fejlesztési területek: halmazalkotás, verbális fejlesztés.

https://betubazar.hu/Csoportosits-lottojatek

 

32 31 30„LÜK játékok, LÜK gyakorló füzetek, képességfejlesztő játékok, Mini LÜK, Bambino LÜK, Pocket LÜK. „-  különböző életkoroknak megfelelő témákban, fejlesztési területekhez kapcsolódóan, osztályfoknak megfelelően mindenki megtalálhatja a számára megfelelő táblát és füzetet. Érdekes és szórakoztató képességfejlesztő játékok.

https://www.okosjatek.hu/webaruhaz/luk_jatekok/luk

 

33„Valaki elvitte a kuflik holmijait, és senki nem tudja, ki lehet az. Barátaiddal segíthettek szegény kuflikon, hogy mindenki visszakaphassa, ami az övé. Az első játékban a játékosoknak össze kell fogniuk, hogy közös erővel derítsék ki a tettes kilétét és jöjjenek rá a dolgok hollétére. A második játékban viszont már versengésre kerül a sor a játékosok között, ugyanis a mesélés után össze kell gyűjteni a tulajdonság kártyákat, a nyertes pedig az lesz, aki megszerzi az összes olyan kártyát, amin a tettesre jellemző tulajdonságok vannak.”

Kuflinyomozók társasjáték – JátékNet.hu (jateknet.hu)

 

17„A Tick Tack Bumm egy villámgyors szójáték az egész család számára. A játékosok feladata, hogy minél gyorsabban kitaláljanak szavakat a felhúzott kártyán lévő szótöredékből, mielőtt a bomba felrobban. A reflex és gyorsaság egyaránt nagy szerepet játszik benne. A győztes a legkevesebb kártyával rendelkező játékos.”

https://www.okosjatek.hu/tik_tak_bumm_267

 

34„A Sudoku My First a népszerű számkereső játék kifejezetten kicsiknek készült változata. Logikai gondolkodást igénylő és fejlesztő játék azoknak, akik már ismerik a számokat és azoknak is, akik még nem. A játékban ugyanis különböző ábrák is vannak, melyek mindegyikéből csupán egy kerülhet egy oszlopba és egy sorba.”

Sudoku my first társasjáték – Oktató játék (tarsasjatekmania.hu)

 

19„A Tantrix már 6 éves kortól játszható, kicsiknek és nagyoknak kihívást jelent a különböző nehézségi szinteken való játék…Egy izgalmas logikai játék az egész család számára, melyben igényes, látványos hatszögletű lapkákkal kell eljutnunk a győzelemhez. A játék érdekessége, hogy számos játékvariációt magában hordoz. „

TANTRIX Játékkészlet (56 lapka) – Játékfarm fejlesztő játékok webáruház (jatekfarm.hu)

 

35„A Figurix egy olyan képességfejlesztő társasjáték, amelyben elsődleges szerepet kap a figyelem és a gyorsaság. Dobunk a három kockával, és azé a pont, aki gyorsabban találja meg a kidobott kombinációt a játéktáblán. A gyors játékmenetnek köszönhetően aktívan tartja a gyerekek figyelmét.”

Társas gyerekeknek – Figurix tarsasjatek (kreativkid.hu)

 

21„Hogy éreznéd magadat, ha az egyik barátod azt mondaná, álmában meg tudja jósolni a jövőt? Izgatott lennél? Megijesztene? De ami még fontosabb: hogy érezné magát a párod? Az emberek hihetetlenül gyorsan képesek kapcsolódni egymáshoz, és megosztani érzelmeiket és gondolataikat. Nem hiszed? Próbáld ki ezt a különleges társasjátékot, melyben párokba rendeződve kell kitalálni, ki hogyan reagálna egy adott szituációra.”

https://auti.hu/shop/Fejleszto-eszkozok-jatekok/Tarsasjatekok/feelinks-az-erzelmek-tarsasjateka

 

22Szerverek, tűzfalak, vírusok, bitcoinok, és a világháló… Ez a játék a hackerek világába kalauzol el minket. A Hacker Játszmában két fő mérheti össze a tudását, melyben a győzelemhez tervezésre, ügyes kombinációkra, és némi kockázatvállalásra van szükség. A hackereknek vírusjelölőkkel különböző szervereket kell megfertőzniük, figyelembe véve ellenfelük lépéseit. A játék nyertese az lesz, aki képes lebénítani egy teljes szerverközpontot vagy a világháló egyik fő vonalát. Ebben a pörgős stratégiai játékban a dörzsöltebb hacker fog nevetni a végén. Vedd át Te az irányítást a kibertér felett!

Hacker játszma társasjáték – Reflexshop

 

23„A Loony Quest (Firkaland) társasjátékban minden játékos egy bajnokot alakít, aki megpróbálja Árkádia világát bejárva a lehető legtöbb tapasztalati pontot összegyűjteni. Minden egyes világ (a hetediket kivéve) hat játékszintből áll, és minden világ utolsó szintjén egy félelmetes főellenfél vár a játékosokra. A játékosoknak minden szinten szűkre szabott időkeretek között kell küldetéseket megoldaniuk azzal, hogy a kihívásnak megfelelően felrajzolnak valamit a saját táblájukra. Amint a rendelkezésre álló idő lejár, a játékosok egyesével felteszik táblájukat a szintet ábrázoló játéktáblára, hogy megállapítsák, érvényes-e a rajzuk. „

Loony Quest társasjáték – Társasnavigátor Webáruház és Kölcsönző (tarsasnavigator.hu)

 

38„A LOGICO egy különleges készségfejlesztő tanulójáték óvodások és kisiskolások számára, amelyet fejlesztőpedagógusok is gyakran használnak az óvodákban, iskolákban. A játékhoz szükséges egy LOGICO-keret és néhány feladatkártya. A keret könnyen kezelhető, fejleszti a vizuális észlelést, a szem- és kézkoordinációt. A keret színes korongjainak tologatásával jelölheti be a gyermek a helyes megoldást. A feladatkártyák tematikus csomagokban kaphatók, minden csomagban 16 darab van. Elülső oldalukon található a feladat, hátoldalukon a megoldás, így a kártyát megfordítva és visszahelyezve a keretbe a gyerekek magukat ellenőrizhetik.”
LOGICO Primo keret – Babilon Kiadó (tessloff-babilon.hu)